gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Medgidia – Informare construcție drum Portul Fluvial – Autostrada A2.

Avatar photo by

Primăria Medgidia continuă demersurile pentru construirea drumului ce va lega Portul Fluvial de Autostrada Soarelul. În acest sens, administrația locală a depus un memoriu de prezentare al proiectului la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în vederea obținerii avizelor necesare.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura accesul fluxurilor de trafic dinspre Portul fluvial Medgidia spre Autostrada A2, precum și îmbunătățirea conectivității municipiului Medgidia la rețeaua rutieră națională și europeană de drumuri rapide. De asemenea se dorește și crearea unei parcări pentru staționarea autovehiculelor grele pentru evitarea staționării acestora pe suprafața carosabilă. Drumul are punctul de început la intersecția cu DJ 222 cu autostrada A2 pe teritoriul UAT Peștera, pe o lungime aproximativă de 3000 m se va moderniza DJ 222 apoi pe următorii 5500 m se va proiecta un drum nou care va face legătura cu actuala centură de ocolire a municipiului ce face legatură cu Portul fluvial Medgidia.

Scopul realizarii obiectivului de investiții îl reprezintă fluidizarea traficului în municipiul Medgidia prin eliminarea traficului greu din zona de sud-vest a orașului și asigurarea accesului facil a traficului de mărfuri și materie primă către zona industrială din zona de sud est a municipiului printre care Portul Medgidia, Fabrica de Ciment și Fabrica de Amidon.

Din punct de vedere a oportunităţii, realizarea lucrărilor de modernizare, conduc la următoarele efecte benefice principale care se materializează prin: reducerea duratei de transport; creşterea confortului și siguranţei în trafic; dezvoltarea zonelor pe care le va deservi calea de comunicaţie; reducerea costurilor de întreținere și reparaţie ale vehiculelor; îmbunătățirea condiţiilor de mediu; reducerea numărului de accidente; reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului; sporirea vitezei de parcurs și implicit a timpului afectat transportului de mărfuri și călători; reducerea uzurii mijloacelor de transport și reducerea degradării acestora; îmbunătățirea accesibilităţii și mobilităţii populaţiei, a bunurilor și serviciilor, care va stimula o dezvoltare economică durabilă; crearea de noi locuri de muncă atât pe perioada execuţiei lucrărilor, cât și ulterior în cazul în care atracţiile turistice din zonă vor fi puse în evidență, se arată în proiect.

Valoarea totală a investiției este de 99.954.817,33 lei cu TVA, respectiv 84.121.031,14 lei fără TVA. Perioada de implementare este de 24 luni.

Sursa Focuss Press

Primăria Medgidia – Informare construcție drum Portul Fluvial – Autostrada A2.

You may also like