gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

Avatar photo by

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în perioada 1 – 4 septembrie 2023 cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.


De aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari. Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale. Intrarea la toate spectacolele va fi liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.
Evenimentul, realizat pentru al doilea an consecutiv cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, se va deschide vineri, 1 septembrie 2023, ora 17.00, cu o conferință de presă susținută de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, str. B.P. Hașdeu nr. 53, Constanța.

You may also like