gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mangalia menține transportul public gratuit și elimină taxa de parcare în stațiunile din sudul litoralului

Avatar photo by

Primăria Mangalia menține gratuitatea transportului public și în sezonul estival, în beneficiul turiștilor și al angajaților hotelurilor. În plus, autoritățile locale au eliminat taxa de parcare în toate stațiunile, cu excepția câtorva locații unde aceasta a fost menținută pentru a asigura fluidizarea traficului.

Autobuzele electrice, achiziționate prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, circulă pe tot parcursul săptămânii, asigurând legătura între gările Mangalia și Neptun și toate stațiunile, precum și pe traseul Mangalia-Olimp și retur. Programul de circulație este afișat în stațiile de autobuz.

“Suntem singura primărie din țară care oferă transport public gratuit. Autobuzele electrice circulă între Mangalia și stațiuni încă din vara anului trecut. Este regretabil că unele televiziuni centrale prezintă această măsură în mod greșit”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

“Astfel de inițiative ale primăriei vin în completarea proiectelor de modernizare implementate în stațiuni cu finanțare europeană, care au schimbat înfățișarea acestora și au atras investiții masive în sectorul privat”, a subliniat acesta.

În ultimii ani, municipiul Mangalia a finalizat mai multe proiecte de infrastructură rutieră, pietonală și turistică, inclusiv modernizarea stațiunilor Neptun-Olimp, Saturn, precum și reabilitarea falezelor din Mangalia, Saturn și Cap-Aurora.

Primăria Mangalia menține transportul public gratuit și elimină taxa de parcare în stațiunile din sudul litoralului

You may also like