gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Medgidia – Informare despre a doua etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare

Avatar photo by

Primăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 03 – 05 mai 2023, va desfășura cea de-a doua etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

În cadrul campaniei se vor desfășura activități de dezinsecție în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de disconfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică pe domeniul public din municipiul Medgidia (în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi).

Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie și contact pentru combaterea insectelor adulte.Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog-ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadium adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadium adult și protecția împotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.Concomitent se va desfășura și activitatea de deratizare în vederea combaterii rozătoarelor, care include montarea stațiilor de intoxicare pentru rozătoare.

Toate produsele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa III de toxicitate.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. Etapa l a acțiunii de deratizare s-a desfășurat în data de 13 aprilie 2023 și a vizat întreg municipiul Medgidia.

Primăria Medgidia – Informare despre a doua etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare

You may also like

article-image
Administrație

Reprogramarea dezbaterii publice a Proiectului de hotărâre privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor comerciale şi serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia

ANUNȚ Reprogramarea dezbaterii publice a Proiectului de hotărâre privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor comerciale şi serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003...