gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Vești bune pentru constănțeni, dar și pentru turiștii care vizitează Constanța!

Avatar photo by

Aproximativ 97 de milioane de lei vor fi alocați din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa”!

Președintele Consiliului Județean Constanța a semnat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de comunitatea locală, ce va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trafic și va reduce aglomerația în zona de Sud a județului Constanța. În sfârșit, după numeroase eforturi, analize și demersuri, autoritațile au reușit să deblochez acest proiect esențial ce va deschide noi posibilități pentru dezvoltarea economică și socială a județului Constanța.

Prin înființarea acestei rute ocolitoare de aproximativ 23 de kilometri, se va facilita circulația și se va descongestiona rețeaua rutieră existentă, având un impact pozitiv asupra mobilității locale.

Președintele Mihai Lupu își exprimă recunoștința către reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în special domnului ministru, Adrian-Ioan Vestea, pentru sprijinul neîntrerupt și pentru faptul că a înțeles importanța acestei investiții pentru județul nostru.

Contractul de finanțare, semnat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Constanța, valabil până la 31 decembrie 2026, reprezintă o obligație fermă și oferă un cadru de lucru solid pentru finalizarea proiectului, inclusiv punerea acestuia în funcțiune, în conformitate cu prevederile legale.

Cu siguranță, această inițiativă va transforma infrastructura județului Constanța și va aduce beneficii durabile comunității. Mihai Lupu mulțumește tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect vital pentru viitorul județului!

You may also like