gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Directorul societății Drumuri Județene susține că iarna nu ne va lua prin surprindere

Avatar photo by

Dobrogea a fost lovită două wekeenduri la rând de coduri roșii, al doilea fiind pentru ninsori abundente și viscol. Astfel, județele Constanța și Tulcea au avut parte de prima zăpadă. În județul nostru, drumarii au acționat în permanență timp de câteva zile pentru a putea fi redeschise circulației șoselele. Dar cum iarna abia a început, ne întrebăm dacă și în acest an ne va lua prin surprindere. Reprezentanții societății Drumuri Județene Constanța susțin că sunt pregătiți să acționeze și că au toate stocurile necesare, atât de material antiderapant cât și de motorină și personal.

An de an, în sezonul de iarnă, au tot existat acuzații la adresa drumarilor că sunt surprinși de zăpadă din cauza faptului că pe unele tronsoane de drum se intervenea foarte greu sau deloc. Anul acesta Drumuri Județene Constanța transmite că este pregătită pentru iarnă. Peste 15.000 de tone de material antiderapant, 52.000 de litri de combustibil, 140 de utilaje și cam tot atâția oameni sunt pregătiți să acționeze, conform reprezentanților instituției.

„În ceea ce privește pregătirile pentru iarnă, avem achiziționate stocurile necesare de material antiderapant iar mașinile și utilajele de intervenție sunt pregătite să acționeze. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere, material, logistic și resursa umană. Echipele au fost l-a datorie pe perioada codurilor roșii. Noi avem utilajele în stare de funcționare și așteptăm să ningă să putem intervene. Iarna nu ne va lua pe nepregătite”, a declarat Răzvan Zagon, directorul Drumuri Județene Constanța.

Amintim că, în perioada codului roșu angajații societății Drumuri Județene au intervenit cu un număr de 87 de utilaje, angrenați în activitatea de deszăpezire fiind un număr de 205 persoane. Au acționat angajați din sediul central, de la cele șapte secții și trei cariere de sprijin.

Directorul societății Drumuri Județene susține că iarna nu ne va lua prin surprindere

You may also like