gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mangalia – Informare lucrări de amenajare a parcărilor de reşedinţă, pe străzile T.S. Săveanu şi Albatros

Avatar photo by

Primăria Mangalia execută, în această perioadă, noi lucrări de amenajare a parcărilor de reşedinţă, pe străzile T.S. Săveanu şi Albatros. În prezent, intervenţiile au loc pe strada Albatros, în spatele blocurilor 102 – 104 şi A1, A2. Ulterior, potrivit autorităţilor locale, acest cartier va avea o suprafaţă generoasă cu locuri de parcare, amenajate corespunzător.

“Astăzi, m-am întâlnit cu locatarii blocurilor din acest cartier pentru a discuta despre locurile de parcare, amenajarea spaţiilor verzi şi alte intervenţii din teren, aşa cum am făcut de fiecare dată, când am amenajat o nouă parcare, pe locul fostelor garaje”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Pentru celelalte parcări cuprinse în planul de sistematizare, respectiv la bl. B2, B3, F2, E1, lucrările vor începe, după ce terenul va fi liber de sarcini.

“O întâlnire similară va avea loc şi cu locuitorii din această zonă pentru că unii au ocupat domeniul public fără forme legale, iar acum terenul trebuie eliberat pentru parcări şi amenajările peisagistice pe străzile adiacente”, a mai explicat edilul Radu Cristian.

Conform proiectelor de sistematizare, în ultima perioadă, au fost finalizate mai multe parcări de reşedinţă, prevăzute cu platformă betonată, spaţii verzi şi iluminat ambiental. O astfel de parcare cu 35 de locuri este situată pe strada Portului, în vecinătatea unui supermarket, o altă parcare cu 16 locuri, pe strada Sirenei, la intersecţia cu str. Albatros. În perioada imediat următoare, alte locuri de parcare vor fi amenajate pe strada Petru Maior, lângă Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei”, unde va fi edificat şi un loc de joacă. Tot în această perioadă, continuă proiectul de amenajare a parcărilor de reşedinţă, pe locul fostelor garaje şi consolidarea zidului de sprijin care stabilizează fundaţia gardurilor de delimitare a parcării publice de reşedinţă, aferentă blocurilor MG23 – MG33, de pe Bulevardul Callatis.

“Toate aceste proiecte au fost concepute pe mai multe zone de sistematizare, dorind ca fiecare cartier al oraşului să deţină parcări de reşedinţă, locuri de joacă, amenajări peisagistice şi spaţii verzi. Pe această cale, ne cerem încă o dată scuze pentru disconfortul creat pe durata lucrărilor şi rog cetăţenii Mangaliei să dea de modernizare urbană”, a mai declarat primarul Radu Cristian.

You may also like