gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

APM dă undă verde: CJC va construi un acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Avatar photo by

Consiliul Județean Constanța va construi un nou acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. În acest sens a înaintat către instituția abilitată de mediu memoriul de prezentare al proiectului. Recent, instituția abilitată de mediu a dat undă verde proiectului.

Autoritatea competență de mediu decide că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de avizare pentru „Construirea, organizarea și dotarea unui nou acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”, care va fi amplasat pe bulevardul Mamaia, nr. 255, municipiul Constanța.

Precizăm faptul că, CJC  a obținut în luna noiembrie 2021, Certificatul de Urbanism cu numărul 3572 pentru construirea, organizarea și dotarea unui nou acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Actul este valabil doi ani.

Se propune, astfel, construirea unei clădiri cu regimul de înălțime de D+P+1Etaj+Etaj tehnic, cu funcțiunea de acvariu. Se va amenaja un teren în jurul investiției, alei pietonale, alei carosabile și spații verzi. Clădirea va avea o suprafață construită de aproximativ 2.830 mp, cu un circuit vizitabil de minimum 270 ml.

Totodată, în luna octombrie a anului trecut, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată contractul de servicii de proiectare (SF/DALI, PT+DDE, PAC și a documentațiilor complete necesare depunerii, obtinerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizatiilor) și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție “Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța”. Contractul a fost atribuit societății Expert Project Team din Iași. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 535.500 lei.

You may also like