gazetajudeteana.ro

Primăria Cernavodă intenționează să modernizeze locurile de joacă din incinta Grădinițelor numărul 4 și numărul 5 din oraș

de

Primăria Cernavodă intenționează să modernizeze locurile de joacă din incinta Grădinițelor numărul 4 și numărul 5 din oraș. În acest sens, a fost lansat o licitație publică pentru achiziționarea de echipamente și mobilier specific.

Pentru o grădiniță este bine să beneficieze de un loc de joacă în aer liber, ținând cont că aceste activităţi sunt importante pentru copii, ajutând la dezvoltarea fizică şi mentală, jocul fizic testând atât abilitățile, cât şi capacitatea de exprimare, creativitatea, îndemânarea, antrenând funcțiile motorii şi stimulând.

În acest context se înscriu și cele de la Grădiniţele nr. 4 și nr. 5 din oraşul Cernavodă. Actualele locuri de joacă din incinta acestor unități de învățământ au o suprafață mică, iar echipamentele de joacă sunt învechite, constituind pericol un de accidente pentru copii.

De aceea, se doreşte achiziționarea şi montarea de echipamente pentru copii cu vârste între 0 și 7 ani, platforme modulare realizate din stâlpi, țevi şi cadre metalice şi lemn, podele antiderapante din PAFS (polyester armat cu fibră de sticlă) cu grosimea de 25 mm, care trebuie să corespundă domeniului de utilizare, conform destinației produselor, să fie stabilite prin standardele de produs sau normele tehnice de ramură privind materiile prime, materialele și să fie autorizate pentru astfel de utilizări.

Echipamentele, complexele și ansamblele de joacă trebuie să fie pe structură metalica/lemn, cât mai viu colorate, să creeze o paletă coloristică cât mai plăcută şi diversă, în culori precum roşu, albastru, galben, verde, alb etc..

Valoare estimata a produselor este de 563.025,21 lei, fără TVA, din care:

– LOTUL 1: Achiziționarea și montarea de echipamente de joacă la Grădinița nr. 4, având valoare estimată de 378.151,26 lei, fără TVA

– LOTUL 2: Achiziționarea si montarea de echipamente de joacă la Grădinița nr. 5, având valoare estimată de 184.873,95 lei, fără TVA.

You may also like