gazetajudeteana.ro

Consiliul județean CONSTANȚA a primit VIZITA OFICIALĂ a delegației companiei naționale KazMunayGas

de

În contextul recentului incident care a avut loc la Rafinăria Petromidia, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa și Administratorul Public al Județului, Gabriel Monea, au primit astăzi vizita oficială a delegației companiei naționale KazMunayGas din Kazahstan. Aceasta fiind condusă de Daniyar Berlibayev, Președintele Consiliului de Administrație.

În cadrul întrevederii, au fost prezentate măsurile luate de compania kazacă, pentru a minimiza consecințele negative ale incidentului, precum și cele pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente nedorite.

“Siguranța cetățenilor din județul Constanța este pentru mine mai presus de orice. Trebuie să facem tot ce putem pentru ca pe viitor să evităm astfel de incidente. Există o îngrijorare manifestată de cetățeni, atât din punct de vedere al posibilității repetării unui astfel de eveniment nefericit, cât și despre o eventuală poluare a zonei. Am lucrat în domeniul petrolier mai bine de 20 de ani și vă spun că indiferent de tehnologie, nimeni nu poate să prevadă asemenea incidente.

Controalele la instalațiile platformei petroliere se fac cu rigurozitate, însă riscurile acestea există peste tot în această industrie. Este foarte important să primim de la dumneavoastră, lunar, buletine de analize ale indicatorilor de poluare pentru a le putea transmite cetățenilor județului Constanța și, în felul acesta, să arătăm și să îi asigurăm pe oameni, că rafinăria nu reprezintă un factor poluant și nici un pericol pentru siguranța acestora.

Apreciez eforturile și implicarea companiei dumneavoastră în susținerea instituției noastre medicale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Împreună cu toți factorii implicați vom face tot ce putem pentru ca asemenea incidente să nu se mai repete”, a declarat Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

 

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.