Primăria Orașului Hârșova continuă demersurile pentru a combate fenomenul depozitării deșeurilor pe domeniul public sau în spațiile interzise, în vederea menținerii unui oraș curat. În acest sens, în 2020, administrația locală a anunțat faptul că a semnat proiectul cu finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Recent a solicitat și obținut acordul de mediu pentru realizarea obiectivului de investiții.
Astfel,autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Hârșova, propus a fi amplasat în orașul Hârșova, parcela Ccp 331- lot 1, județul Constanța.,
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii nr. 23 din Municipiul Constanța, în zilele de luni – joi, între orele 8.00- 16.30, vineri, între orele 8.00- 14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.
Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 28.04.2024 (în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ).
„Pentru a combate fenomenul aruncării necontrolate a gunoaielor pe teritoriul orașului nostru, Primăria Orașului Hârșova vă aduce la cunoștință faptul că a fost semnat contractul de finanțare pentru Proiectul Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în orașul Hârșova, proiect finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin PNRR”, a transmis Primăria orașului Hârșova.
Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere și a fluxurilor speciale de deșeuri precum: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri periculoase și altele asemenea, pe care diverși cetățeni le aruncă, la întâmplare, pe spațiul public, la marginea orașului și pe care, vor putea să le depoziteze în spatiile special amenajate, fără a mai risca vreo sancțiune și ajutând la protejare mediului înconjurător.
Tot prin PNRR, autoritatea publică locală a depus un proiect de modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor prin construirea unor insule ecologice de tip 1, cu containere pentru toate cele 5 fracții, încurajând astfel colectarea selectivă a deșeurilor.
Primăria Hârșova – Informare acord de mediu