gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Hârșova continuă demersurile pentru construirea unor locuințe sociale pe strada Vadului nr. 99

Avatar photo by

Administrația locală din Hârșova continuă demersurile pentru construirea unor locuințe sociale pe strada Vadului nr. 99 din oraș. Primăria a depus documentele necesare la instituțiile abilitate, iar Agenția pentru Protecția Mediului a decis că obiectivul de investiții nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Terenurile ce fac obiectul prezentei documentații de urbanism sunt situate în zona de nord a orașului Hârșova, în proximitatea Spitalului Orășenesc Hârșova și a căminului de bătrâni. Acestea au o suprafață de 2.174 mp (lot1), respectiv 2.966 (lot 2) și sunt proprietatea Primăriei orașului Hârșova.

Amplasamentul se află într-o zonă cu accesibilitate favorabilă fiind în proximitatea drumului DC68 ce duce către localitatea Ciobanu. Zona studiată în cadrul acestui PUZ are o suprafață de 21.096 mp și are ca limite : str. Vadului (DC68) la est, str. Cășăriei la sud, proprietate privată la vest și alee de acces la N.

Terenurile analizate în cadrul PUZ-ului sunt localizate în nordul orașului Hârșova, având următoarele limite: proprietatea orașului Hârșova la Vest, alee de acces la Nord, proprietăți private cât și ale orașului Hârșova la Sud și alee de acces la Est.

În ceea ce privește circulațiile, accesul principal pe parcelele studiate se face dinspre nord (alee de acces). Aleea are, în prezent, un profil cu o lăţime de cca. 3,00 m (o bandă pentru ambele sensuri). Se va propune lărgirea acestei alei ajungându-se la un profil de 10m, câte o bandă pe mers de 3,5 m fiecare (carosbail 7m) și trotuare de 1,5 m pe o parte și alta a străzii.

Se propune schimbarea destinației funcționale prin 2 U.T.R.-uri în cadrul zonei studiate și anume – U.T.R. L3 – locuințe colective ce va cuprinde terenurile aferente locuințelor sociale și U.T.R. M3 pentru restul terenurilor din zona studiată.

Pe amplasamentele studiate se propune construirea unor blocuri de locuințe sociale imobile cu regim maxim de înălțime de P+9E+10retras, amenajări exterioare cu parcare, împrejmuire, accese carosabile de deservire. Funcțiunea solicitată de beneficiar – locuințe sociale – este compatibilă cu funcțiunile existente în zonă, se încadrează în specificul acesteia, și răspunde unor necesități economice și funcționale urbane, locale și contextuale.

Precizăm faptul că anul trecut Primăria orașului Hârșova a lansat licitația pentru achiziția serviciilor și lucrărilor aferente obiectivului „Construire Locuințe Sociale – Strada Vadului 99”, cu o Valoare totală estimată de 20.884.849.97 de lei.

Potrivit Primăriei Hârșova, obiectivul de investiți răspunde nevoii de a combate marginalizarea socială și a îmbunătăți condițiile de locuire pentru persoanele care provin din comunități vulnerabile, asigurând totodată condiții decente de locuit pentru categoriile sociale dezavantajate.

Primăria Hârșova continuă demersurile pentru construirea unor locuințe sociale pe strada Vadului nr. 99

You may also like