gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mihail Kogălniceanu – Informare proiect PNRR pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale din comună

Avatar photo by

Ministerul Dezvoltării a publicat o nouă listă cu proiecte ce urmează să fie finanțate cu fonduri din PNRR. Printre aceste se află și comuna Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Acest obiectiv de investiții a fost depus pe Componenta C5 – Valul Renovării au fost finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba despre „Renovare Energetică Aprofundată a Clădirilor Rezidențiale Multifamiliale din comuna Mihail Kogălniceanu”. Valoarea este de 12.227.328,02 lei, fără TVA.

Comuna Mihail Kogălniceanu s-a aflat printre primele localități care au primit, în luna iunie a.c., prin Axa 2 finanțare pentru renovarea unei clădiri instituție publică, prin PNRR.

Contractul nr. 66528/03.06.2022 ce are ca obiect renovarea integrată a corpurilor de clădire C1 și C2 – Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța/ C5-B1-15 – UAT comuna Mihail Kogălniceanu, jud. Constanța, în valoare de 15.478.862,07 lei;

Ministerul Dezvoltării informează că România va avea, în următorii ani, 2,17 miliarde de euro din PNRR pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri. La această sumă se adaugă alte 651 de milioane de euro din supracontractare. Banii au fost împărțiți pe două mai categorii: Axa 1) 1,3 miliarde euro (1 miliard de euro PNRR + 300 milioane euro supracontractare) pentru blocuri de locuințe; Axa 2) 1,521 miliarde euro (1,17 miliarde de euro PNRR + 351 milioane euro supracontractare) pentru clădiri publice de la nivel central și local.

You may also like