gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Turneul Internațional de Lupte Tătărești – Kureș „Trofeul Mării Negre”

Avatar photo by

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat, sâmbătă, 10 septembrie, Turneul Internațional de Lupte Tătărești – Kureș „Trofeul Mării Negre”, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

YouTube player

În demersul de promovare, competiţiile de kureş au devenit astfel o tradiție pentru localităţile din România în care trăiesc etnici tătari, ele transformându-se, în timp, în adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii, cât şi populația majoritară și reprezentanți ai altor comunități etnice.

Locul I la Tineret a fost adjudecat de Ion Botnaru din Republica Moldova, iar pe locul al doilea s-a clasat Geylan Mologani. La secțiunea Open, premiul I i-a revenit luptătorului Denis Gelil, iar al doilea loc lui Serhan Isleam

La competiția de kureș de la Constanța au fost prezenți președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputatul UDTTMR, Varol Amet, reprezentantul Consiliului Județean Constanța, Gabriel Monea – administrator public, muftiul Muurat Iusuf, și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul.

 

You may also like

article-image
Evenimente

Consiliu Județean Constanța – “Evaluării activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precum şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a judeţului Constanţa”

Stelian Gima, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a participat astăzi, la prezentarea “Evaluării activităţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precum şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a judeţului Constanţa”, eveniment desfăşurat...