gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

OCPI Constanța – Informare intabulare imobile localitatea Săcele

Avatar photo by

Peste șase mii de imobile din comuna Săcele, județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general, desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), au fost afișate atât la sediul Primăriei comunei Săcele, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

 

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților la nivelul întregii unități administrativ – teritoriale (UAT), în comuna SĂCELE din județul Constanța au fost înregistrate, gratuit pentru cetățeni, 6.555 de imobile, cu suprafața totală de 14.421,5166 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru comuna SĂCELE au fost afișate în data de 14.07.2022, iar data limită de depunere a contestațiilor este 12.09.2022. La afișare au fost prezenți Ion Oprea, Primarul comunei Săcele și Cristina Peteanu, Inginer Șef OCPI Constanța.

 

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, patru sunt cadastrate integral (Gârliciu, Ghindărești, Topalu, Horia), iar în alte 51 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale**.

 

„Menționăm că 21 de comune din județul Constanța beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară. În 16 dintre acestea lucrările sunt în desfășurare, în timp ce pentru alte două comune urmează să fie semnate contractele de prestări servicii. De asemenea, pentru alte trei comune ANCPI va iniția o procedură de licitație pentru achiziția serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților“, au precizat reprezentanții OCPI Constanța.

Știre inițial apărută pe Focus Press

You may also like