gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Aproximativ 1.000 de persoane vizitează Acvariul, zilnic

Avatar photo by

Acvariul, secția Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, este amplasat pe malul Mării Negre, pe faleza impunătorului Cazino. Acest loc, unic în orașul de la malul Mării ca tematică, este luat cu asalt, mai ales în sezonul estival, de către turiștii dornici să admire speciile de pești. Constănțenii vizitează acest loc, împreună cu copilașii, și în extrasezon.

YouTube player

Spațiul este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici, legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

Managerul secției Acvariu, Adriana Manolache, a declarat pentru Focus Press că acum, în plin sezon estival, vin aproximativ 1.000 de vizitatori zilnic: „În zilele de week-end, numărul crește. Lucrurile decurg bine aici, având în vedere publicul vizitator. Ne bucurăm de un public destul de numeros în această perioadă și bănuim că numărul lor o să fie în creștere: aici vorbim și despre categoria ce își achiziționează biletele on-line“.

Acvariul din Constanța a fost inaugurat în data de 1 mai 1958, iar pentru o lungă perioadă de timp a reprezentant prima și singura instituție publică de acest gen din țara noastră. Clădirea care găzduiește Acvariul a fost construită la începutul secolului XX, ca anexă a Cazinoului și a funcționat ca restaurant, până la reamenajarea ei pentru destinația actuală.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine, care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criteriile ecologice, biogeografice și taxonomice, acesta este structurat în trei secții: Marina, Dulcicola și Pești Exotici. Secția Marina este cea mai mare și mai reprezentativă a Acvariului și adăpostește specii de pești și nevertebrate întâlnite în Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană.

Programul de vizitare al Acvariului este de luni până duminică, în intervalul orar 9.00 – 19.30.

Legat de tarife, acestea diferă de cele din extrasezon, în sensul că acum, în plin sezon estival, prețurile sunt puțin mai ridicate: tariful pentru adulți este de 30 de lei, iar tariful pentru însoțitor (0- 18 ani) este de 20 de lei. Elevii și studenții beneficiază de o reducere, iar biletul costă doar 7,50 lei. Accesul copiilor cu vârste de până la 7 ani este gratuit.

You may also like