gazetajudeteana.ro

Primăria Lumina – Informare pentru persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi

de

Primăria Lumina informează că persoanele fizice care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, au obligația de a anunța autoritățile cu privire la numărul de persoane și adresa locației unde sunt găzduite aceste persoane. De asemenea, persoanele fizice care ofera sprijin si asistență umanitară beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită, în conformitate cu prevederile HG nr. 336/11.03.2022 și ale OUG nr. 15/27.02.2022, punctează Primăria Lumina.

„Persoanele fizice care doresc acest sprijin financiar vor depune la sediul Primăriei Lumina o cerere în acest sens.

Documente necesare:

Cerere
Declarație pe propria răspundere
Copia după actul de identitate al solicitantului
Documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele pentru care se cere decont.
Modelul cererii și al declarației pe propria răspundere sunt disponibile pe https://www.primaria-lumina.ro/informatii-ajutor-de-stat…/

Documentele se depun în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă la sediul Primăriei Lumina din Str. Mare, nr. 170, în programul de funcționare instituției. În situația în care cererea este depusă după termenul menționat mai sus se va soluționa în luna următoare. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0241251828 și adresa de e-mail: asistentasociala@primaria-lumina.ro“, mai notează autoritatea locală.

You may also like