gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mihail Kogălniceanu – finanțare tablete și laptopuri interactive

Avatar photo by
Primăria comunei a fost selectată și a primit finanțare pentru achiziționarea de tablete, laptopuri pentru toți elevii din comună și table interactive, camere web, camere videoconferințe pentru toate sălile de clasă din cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu. Beneficiarii proiectului sunt elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Sursa Ziarul Amprenta

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 în proporție de 98%, iar autoritățile locale trebuie să vină cu partea lor de cofinanțare, de 2%.

Proiectul a fost depus la sfârșul anului 2020, însă abia acum, la începutul lunii februarie 2022, s-a primit un răspuns.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii educaționale pe raza comunei Mihail Kogălniceanu prin dotarea corespunzătoare a Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu și a unităților de învățământ arondate cu echipamente TIC (hardware) necesare derulării activității didactice specifice procesului de învățământ în spațiu virtual, în condiții optime, în contextul crizei pandemice create de virusul SARS-COV-2.

Astfel, beneficiarii proiectului sunt elevii și sălile de curs din cele două corpuri de clădire în care funcționează liceul (corpul C1 – 13 săli de clasă, Corpul C2 – 7 săli de clasă), dar și alte două clădiri în care funcționează Școala nr. 2 (3 săli de clasă), și Școala nr. 3 (4 săli de clasă). De asemenea, se va asigura logistica necesară și pentru Școala Gimnazială nr. 1 din Piatra (5 săli de clasă).

 

Pentru cele 850 de tablete cu abonament pe 24 de luni, care urmează să fie achiziționate și predate elevilor, suma eligibilă este de 324.798 lei.

Pentru 28 de laptopuri, 32 de table interactive, 32 de camere web, 15 camere videoconferință, 1 ecran proiecție, 1 hard disk și 1 swich sunt disponibili 1.151.555,01 lei.

You may also like