gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Năvodari – Informare pod Ecluză

Avatar photo by

În urma discuțiilor cu Poliția Rutieră, năvodărenii, constructorul și operatorii de turism din Mamaia Nord, Primăria Năvodari a luat de comun acord decizia de a devansa cu 2 luni continuarea lucrărilor de reabilitare a podului peste Ecluză.
Avizul Poliției Rutiere prevede în mod expres faptul că pe timpul sezonului estival circulația rutieră pe pod trebuie asigurată pe două sensuri.
În repetate rânduri, în întâlnirile cu locuitorii orașului Năvodari și agenți economici, s-a cerut ca podul să nu fie blocat pe timpul verii și autoritățile să găsească soluții ca pe durata sezonului să se circule în condiții cât mai aproape de normal. Singura soluție a fost aceasta, agreată și de autoritățile județene.
Potrivit valorilor de trafic, afluența de vehicule spre Năvodari și Mamaia Nord este mult mai mare comparativ cu anii trecuți, iar introducerea de restricții de circulație pe un singur sens alternativ ar crea blocaje semnificative în trafic, precum și un disconfort sporit năvodărenilor.
Lucrările vor fi reluate imediat după închiderea sezonului estival!
Până în prezent, calea de rulare a fost reabilitată pe jumătate de pod, după finalizarea și celeilate părți umând a se turna stratul final de asfalt de uzură pe întreaga suprafață de circulație rutieră a podului.

You may also like