gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Hârșova – Informare necesitate elaborare Plan Urbanistic Zonal

Avatar photo by

Pentru a putea construi locuințe sociale, Primăria Orașului Hârșova trebuie să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal, etapă necesară în procesul de realizare a obiectivului de investiții. Astfel, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu justificativ. Până în prezent, administrația locală a obținut certificatul de urbanism, prin care se menționează obligativitatea unui PUZ.

Terenurile ce fac obiectul documentației de urbanism sunt situate în zona de nord a orașului Hârșova, în proximitatea spitalului și a căminului de bătrâni. Acestea sunt proprietatea Primăriei, conform actelor de proprietate anexate, și sunt înscrise în Cartea funciară la nr. 102925 (lot 1) și 102926 (lot 2), fiind amplasate în intravilan. Amplasamentul se află într-o zonă cu accesibilitate favorabilă, fiind în proximitatea DC 68, ce duce către localitatea Ciobanu.

Zona este eterogenă și necesită o dezvoltare coerentă. În prezent, există aici locuințe individuale, locuințe sociale, terenuri agricole și grajduri. Fondul construit învecinat este compus din construcții aflate în stare medie sau bună. Zona studiată în cadrul acestui PUZ are o suprafață de 21.096 mp.

Pe amplasamentele studiate se propune construirea unor blocuri de locuințe sociale, imobile cu regim de înălțime P+9E+10retras, amenajări exterioare cu parcare, împrejmuire, accesuri carosabile de deservire. Funcțiunea solicitată de beneficiar este compatibilă cu cele existente în zonă, se încadrează în specificul acesteia și răspunde unor necesități economice și funcționale urbane, locale și contextuale.

După cum am menționat, scopul PUZ-ului este de construire a unor blocuri de locuințe sociale, urmând ca proiectul propriu-zis să fie supus procedurii de avizare.

Precizăm faptul că, anul trecut, Primăria Orașului Hârșova alansat licitația pentru achiziția serviciilor și lucrărilor aferente obiectivului „Construire Locuințe Sociale – Strada Vadului 99”, cu o valoare totală estimată de 20.884.849,97 lei.

Potrivit Primăriei Hârșova, obiectivul de investiți răspunde nevoii de a combate marginalizarea socială și a îmbunătăți condițiile de locuire pentru persoanele care provin din comunități vulnerabile, asigurând, totodată, condiții decente de locuit pentru categoriile sociale dezavantajate.

Primăria Hârșova – Informare necesitate elaborare Plan Urbanistic Zonal

You may also like