Dacă îți dorești să te bucuri de o activitate recreativă și educațivă în același timp, o vizită la Acavriul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța, le poate oferi pe amanândouă. Chiar și în extrasezon, în perioada sezonului rece mulți dintre constănțeni și nu numai, aleg să viziteze acest loc. Amplasamentul este pe bulevardul Elisabeta, pe faleză, chiar în fața Cazinoului.
Program de vizitare
- Luni-Duminică: 8:30 – 16:00
Biletele se vând:
Luni-Duminică: 8:30 – 15:30
ACESSUL ÎN ACVARIU SE FACE PROGRESIV prin așteptarea la rând – indiferent de modalitatea de achiziționare a biletului – online sau la casierie.
Tarife
- Tarif Adulți 20,00lei
- Elevi/ Studenți 5,00lei
- Copii până la 7 ani gratuit
Elevii, studenții și copiii peste 7 ani beneficiază de o reducere de 75% din din costul unui bilet întreg, accesul făcându-se în baza oricăror acte doveditoare.
ACVARIUL este amplasat pe malul mării, chiar în fața impunătorului Cazinou constănțean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost pentru o lunga perioada de timp prima și singura instituție publica de acest gen din tara noastră. Clădirea care găzduiește Acvariul, a fost construită la începutul secolului XX ca anexa a Cazinoului și a funcționat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinația actuală.
Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.
De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.