gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mangalia – Ajutor financiar suplimentar pentru încălzirea locuinţei, la Mangalia

Avatar photo by

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, joi, 13 octombrie, a.c., în cadrul unei şedinţe de îndată, acordarea unui sprijin financiar suplimentar, persoanelor cu venituri reduse, branşate la sistemul centralizat de termoficare. Conform proiectului iniţiat de primarul Radu Cristian, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire se majorează de la 2093 lei la 2500 lei/membru de familie, respectiv de la 2550 la 3000 lei/persoană singură.

În acelaşi document, se precizează că familiile care au în componenţa lor un membru încadrat în grad de handicap grav, cu asistent personal permanent şi depăşesc plafonul stabilit prin H.C.L., vor beneficia de o compensare procentuală de 20%. De asemenea, au fost eliminate criteriile de excludere pentru persoanele care au ajuns la vârsta pensionării, persoanele cu handicap şi familiile cu cel puţin trei copiii, cu condiţia ca ambii soţi sa aibă loc de muncă.

“În actualul context economic extrem de dificil, la nivel naţional, în special pentru categoriile sociale defavorizate, am decis ca Primăria Mangalia să vină cu un ajutor suplimentar acordat persoanelor cu venituri reduse pentru plata căldurii pe timpul iernii, în sistemul centralizat de termoficare”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Pentru acordarea ajutorului de încălzire, cererile se depun la Direcţia de Asistenţă Socială, până la data de 20 noiembrie., a.c. Pentru cererile depuse după data respectivă, ajutorul de încălzire se va acorda începând cu luna următoare.

You may also like