gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Manejul din cadrul CMSN, locul în care copiii pot interacționa cu caii

Avatar photo by

În afară de Delfinariu, un alt loc din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii preferat în special de copii este manejul. Aici pot interacționa cu caii și se pot plimba cu ei. Pentru cei pasionați există și lecții de echitație.

YouTube player

De la micii ponei până la impunătorii frizieni, sau autohtonii cai de sport românești, dar și alte rase de cabaline se regăsesc în grajdurile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Vizitatorii pot doar să îi viziteze și să îi admire sau se pot bucura de o plimbare cu ei în manejul aflat lângă grajduri.

Astfel, echitația cu poneiul costă 5 lei două ture de manej, iar cu calul, 10 lei. De reținut că, în cazul poneilor, greutatea copiilor nu trebuie să depășească 40 de kg, iar în cazul cailor, 85 de kg. Astfel de plimbări se pot face în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 11.00-13.00.

Restul programului este dedicat pentru cei care iau lecții de echitație. În acest caz sunt două tipuri de abonament: de 5 și 11 ședințe.

De asemenea, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii se pot face și ședințe de hipoterapie – terapie cu cai, cu beneficii pentru c

You may also like