gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Medgidia – Informare proiect „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice – Școala Gimnazială I.L. Caragiale“

Avatar photo by

Primăria Municipiului Medgidia a atribuit contractul pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice – Școala Gimnazială I.L. Caragiale“. Valoarea este de 7.990.365,72 lei, iar firma câștigătoare este Elys Interdecor.

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii în clădirile publice, care să asigure o creștere a adaptabilității și mobilității forței de muncă, care să conducă la un consum redus de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Unitatea de învățământ care urmează să fie reabilitată energetic – corpul 1 – are un regim de înălțime P+2E și o suprafață construită de 792 mp. Totodată, vor fi reabilitate și corpul 2 – centrala termică și Corpul 3 – magazia școlii.

Principalele lucrări propuse sunt: placarea termică exterioară a pereților exteriori cu vată minerală de 15 cm, din clasa de reacție la foc A1, A2-s1, d0 sau cel puțin B-s2, placarea termică a terasei cu 30 cm polistiren, refacerea plăcii de la parter, de pe sol, și termoizolarea ei cu 10 cm polistiren extrudat, Înlocuirea tâmplăriei cu elemente performante energetic, cu grile de ventilație (tâmplărie din PVC cu geam tripan) etc.

Se va interveni și asupra instalației termice aferentă încălzirii și de preparare a a.c.m., prin înlocuirea centralei vechi cu una în condensație, montarea de panouri solare, împreună cu un rezervor de apă, și panouri fotovoltaice pentru producerea curentului electric necesar funcționării instituției, montarea unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură, a unui panou radiant, a unui sistem de climatizare și a corpurilor de iluminat cu led, senzori de prezență asupra instalației cu panouri solare pentru preparare a.c.c. Astfel, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale“ va fi dotată și cu sistem de ventilare cu recuperare de căldură în grupuri sanitare și cu sistem de climatizare VRF în birouri / săli de clasă / laboratoare.

 

Primăria Medgidia – Informare proiect „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice – Școala Gimnazială I.L. Caragiale“

You may also like

article-image
Administrație

Primăria Cumpăna – Informare proiect „Amenajare zonă strict pentru materialele rezultate din excavarea suprafețelor de teren (tramă stradală) ce fac obiectul investițiilor cu fonduri guvernamentale, europene sau locale, temporar pe durata de execuție a lucrărilor”

Primăria Cumpăna a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația ce vizează un proiect de amenajare a unei zone speciale pentru materialele rezultate în urma lucrărilor la trama stradală. Mai precis, Agenția pentru Protecția...