gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru construirea unui parc fotovoltaic de 150 kw

Avatar photo by

Construirea unui parc fotovoltaic de 150 kw în localitatea Mihail Kogălniceanu pentru autoconsumul comunei este tot mai aproape de implementare. Recent, Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru construirea unui parc fotovoltaic de 150 kw necesar autoconsumului comunei.

Potrivit administrației locale, investitia se va realiza cu fonduri din bugetul local, iar contractul de execuție va fi realizat de SC ELBI ENERGY PROJECTS SRL. Valoarea investiției ajunge la 899.437,68 lei fără TVA.

Lucrările presupun construirea parcului fotovoltaic, care presupune instalarea a 330 de panouri fotovoltaice pe structură metalică pe sol, pe o suprafață de aproximativ 3000 de mp pusă la dispoziție de Primăria Comunei Mihail Kogălniceanu.

Puterea rezultată în urma instalării panourilor fotovoltaice pe această suprafaţă va fi de aproximativ 150 kWp (330 panouri de 460 Wp).

Energia produsă din resurse regenerabile va fi utilizată pentru clădirile publice şi iluminatul public al comunei Mihail Kogălniceanu.

Implementarea acestui proiect va reduce emisiile de CO2 în localitatea Mihail Kogălniceanu, dar și costurile aferente cheltuielilor cu energia electrică pe care le suportă autoritatea locală.

Totodată, cu ajutorul acestui proiect autoritatea locală își dorește să crească gradul de conştientizare publică asupra beneficiilor implementării şi utilizării de soluţii specifice resurselor de energie regenerabilă.

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru construirea unui parc fotovoltaic de 150 kw

You may also like