gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Cadastru gratuit pentru Ciobanu, Ion Corvin, Albești, Aliman, Chirnogeni, Rasova, Lipnița și orașele Cernavodă, Negru Vodă

Avatar photo by

Peste 8.500 de imobile din nouă unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru general au fost afișate atât la sediile celor nouă primării, cât și pe paginile web ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța și Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) în comunele Ciobanu, Ion Corvin, Albești, Aliman, Chirnogeni, Rasova, Lipnița și orașele Cernavodă, Negru Vodă au fost identificate 8.578 de imobile, cu suprafața totală de 15.373,72 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI prin OCPI Constanța și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru cele nouă comune au fost afișate începând cu data de 5 septembrie 2022.

Datele limită de depunere a contestațiilor sunt: 04.11.2022 pentru comuna Lipnița, 07.11.2022 pentru comunele Ion Corvin, Albești, Aliman, Chirnogeni, Rasova și Ciobanu. Data limită pentru depunerea contestațiilor pentru orașele Cernavodă și Negru Vodă este 08.11.2022.

Cererile de rectificare a documentelor tehnice pot fi depuse la sediul primăriilor și pe site-ul www.ancpi.ro.

După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

You may also like