gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Horia – Informare proiect „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – comuna Horia, județul Constanța”

Avatar photo by

Anul trecut în luna octombrie consilierii locali din comuna Horia au aprobat în ședință de Consiliu Local studiul de fezabilitate, devizul general și devizele pe obiect dar și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – comuna Horia, județul Constanța”.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul apelului de proiecte al Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile, Subinvestiția I2.A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd.

Investiția presupune construirea unei platforme cu o capacitate de stocare de 4000 metri cubi pentru depozitarea și managementul gunoiului de grajd dar și amplasarea a 15 platforme individuale din care: 2 platforme individuale de tip I și 13 platforme individuale de tip II. Platformele individuale vor fi amplasate pe proprietatea fermierilor, sunt construcții simple, de forma pătrată (tip 1) sau dreptungiulară (tip 2), de tip modular/ detașabile. În aceste platforme individuale se va depozita gunoi de grajd, cu caracter temporar/tranzitoriu, până la momentul transferului acestuia către platforma comunala.

Valoarea totală a investiției este de 5.606.055,25 lei cu TVA inclus din care 889.520,72 lei cu TVA reprezintă cofinanțare de la bugetul local.

Primăria Horia – Informare proiect „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – comuna Horia, județul Constanța”

You may also like