gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Crucea – Informare proiect ”Construire locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Gălbiori, comuna Crucea, județul Constanța”

Avatar photo by

Astfel, autoritatea publică locală Crucea a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța emiterea acordului de mediu pentru proiectul: ”Construire locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Gălbiori, comuna Crucea, județul Constanța”. Cartierul pentru tineri va fi amplasat în județul Constanța, comuna Crucea, satul Gălbiori, strada Laterală, FN, lot 1.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul titularului Comuna Crucea din județul Constanța, comuna Crucea, strada Șoseaua Constanței, nr.45, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00 – 13.00.

De asemenea, observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.

Noul cartier va fi format din 31 de locuri de case

Anul trecut, proiectul privind realizarea PUZ-ului unui teren din comuna Crucea, satul Gălbiori în vederea acordării de loturi de teren pentru construirea de noi locuințe a primit răspuns pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Terenul care a generat PUZ-ul are o suprafață de 55.374 mp și coincide cu zona studiată, fiind domeniu privat al comunei Crucea, iar strada din care are acces la lot aparține domeniului public al comunei Crucea.

Categoria de folosință actuală este de curți-construcții, iar destinatia stabilită prin planurile de urbanism și de amenajare a teritoriului abrobate este de terenuri cu destinație intravilan.

Suprafață de teren rămasă după cedarea de teren pentru realizarea rețelei de drumuri și a unei zone pentru utilități este de 44.844 mp. Lucrările lotizarea terenului și stabilirea reglementărilor urbanistice pentru zona de locuire și funcțiuni complementare.

Locuințele vor avea regim de construire S(D)+P+2E(M), izolat, cuplat sau înșiruit. Noul cartier va fi format din 31 de locuri de case, iar fiecare loc de casă va avea câte 1.000 mp. În plus, prin Planul Urbanistic Zonal vor fi configurate două străzi noi, care vor cuprinde utilitățile și căile de acces.

 

Primăria Crucea – Informare proiect ”Construire locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Gălbiori, comuna Crucea, județul Constanța”

You may also like