gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Informare conferință de presă dedicată prezentării activității direcțiilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța și a instituțiilor aflate în subordine

Avatar photo by

În Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța a avut loc astăzi o conferință de presă dedicată prezentării activității direcțiilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța și a instituțiilor aflate în subordinea CJC.


În cadrul evenimentului, moderat de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, au fost prezentate în detaliu, realizările din anul 2023, investițiile efectuate, execuția bugetară pe parcursul acestui an, precum și proiectele planificate pentru perioada următoare. De asemenea, într-un moment solemn și plin de emoție, președintele CJC i-a înmânat domnului col. Mihai-Liviu Vîlcea o plachetă onorifică, ca simbol al respectului și recunoașterii față de valoroasa activitate desfășurată în cadrul Centrului Militar Zonal Constanța. Odată cu trecerea în rezervă a domniei sale, se încheie o etapă impresionantă din cariera militară, acest gest de recunoaștere fiind însoțit de aprecierea noastră profundă pentru devotamentul său față de misiunea militară și comunitatea locală.
“Anul 2023 a fost unul din cei mai dificili ani din viața mea, nu neapărat profesional, cât personal. Cu toate acestea, am depus eforturi constante pentru a implementa un management instituțional profesionist, cuprinzător și echilibrat. În pofida dificultăților personale întâmpinate, am reușit să duc la îndeplinire toate proiectele și obiectivele pe care le-am avut în plan, și sper, odată cu acestea, că am demonstrat angajamentul meu față de cetățenii acestui județ. Desigur, cu sprijinul colegilor mei din Consiliul Județean, al colaboratorilor instituționali apropiați și al mediului universitar și de afaceri, fără de care nu aș fi putut să materializez toate aceste proiecte și inițiative
Prin Direcția de Proiecte a CJC, în anul 2023, au fost atrase fonduri de peste 250 milioane de euro. Partea de infrastructură a cunoscut o modernizare fantastică. Spitalele, dar și DGASPC, au avut misiuni foarte grele. În domeniul asigurărilor sociale și protecției copilului s-au realizat investiții in valoare de 3.741.786,01 lei, s-au finalizat trei proiecte și alte 11 sunt în derulare.
În ceea ce privește domeniul sănătate, pentru că am să repet la infinit că este prioritatea 0 a mandatului meu, în anul 2023, din fonduri publice, am reușit să achiziționăm mai multe echipamente de înaltă performanță medicală. Tot din acest an, SCJU oferă servicii medicale de cardiologie pediatrică. Cu sprijinul sponsorilor, am reușit să achiziționăm echipamente de ultimă generație necesare în activitatea medicală desfășurată. Și tot aici, la capitolul pediatrie, sunt foarte mândru de cel mai important proiect al Consiliului Județean, al cărui contract s-a semnat în anul 2023 și anume „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” – PNRR, în valoare de 150.000.000 euro. Avem un contract semnat pentru servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție și nu va mai trece mult timp până când, acest obiectiv, așteptat de foarte mulți ani de comunitatea constănțeană, va fi transpus în realitate.
În ceea ce privește turismul în județul Constanța, am încercat în acest an să fim mult mai activi în implementarea Strategiei Județene de Turism și am reușit întocmirea documentației privind constituirea Organizației de Management al Destinației Județul Constanța.
La capitolul cultură, cu lipsă de modestie, consider că ne-am întrecut pe noi înșine, organizând prin entitățile de cultură subordonate, nenumărate evenimente culturale, printre care amintesc: Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului SEAS 2023, Festivalul de la Mamaia – ediție aniversară, Festivalul de Teatru de Stradă SEAStreet.
Am reușit și transformarea regiei de drumuri județene în sociatate comercială, cu tot ce înseamnă acest lucru și anume aducerea unei entități care în trecut s-a luptat cu insolvența, la nivel de competitivitate pe piața liberă din domeniu. Iar lista nu se oprește aici. Știți bine că uneori, proiectele de amploare pot implica ajustări și adaptări pe parcurs, iar activitatea administrației publice locale depinde de numeroși factori externi. Cu toate acestea, cu o echipă dedicată, am reușit, spun eu, în mare măsură să îndeplinim obiectivele propuse. Mulțumesc tuturor celor implicați în această călătorie, iar împreună, continuăm pe aceeași cale, cu speranța într-un viitor mai bun pentru județul Constanța.” – a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Informare conferință de presă dedicată prezentării activității direcțiilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța și a instituțiilor aflate în subordinea CJC

 

You may also like