gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Topalu – Informare proiect de modernizare a drumurilor comunale

Avatar photo by

Comuna Topalu, județul Constanța, a depus încă de anul trecut un proiect privind modernizarea drumurilor comunale. Proiectul a primit finanțare prin PNI „Anghel Saligny”, iar acum a venit momentul ca administrația publică locală să semneze contractul de finanțare.

Constantin Baltă, primarul comunei Topalu a semnat recent, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în prezența secretarului de stat, Alexandru Stoica și a președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe.

Valoarea totală a contractului este de 11 milioane de lei, care vor fi investiți în asfaltarea a 6 kilometri de drum.

Primăria Topalu se află printre administrațiile locale din județ care au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Comuna Topalu, deși a solicitat fonduri pentru asfaltarea a 17 kilometri de străzi, a primit 11.000.000 de lei, bani cu care vor fi asfaltate drumuri comunale în lungime totală de 6 km.

De asemenea, Primăria Topalu a reușit să obțină și 2,32 de milioane de lei , bani care merg către modernizarea sistemului de alimentare cu apă, înlocuire și extindere a rețelei de canalizare și a stației de epurare – etapa I. Și această finanțare se va face prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Încă din septembrie 2022, administrația locală Topalu a achiziționat servicii de dirigenție șantier /asistență tehnică pentru obiectivul ,,Modernizare alimentare cu apă, înlocuire și extindere rețea canalizare și stație de epurare- etapa I, comuna Topalu”.

Primăria Topalu – Informare proiect de modernizare a drumurilor comunale

You may also like