gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cernavodă – Informare proiect „Reabilitare, modernizare și dotare Casă de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavoda, județul Constanța”

Avatar photo by

Primăria orașului Cernavodă anunță că lucrările de execuție la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare Casă de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavoda, județul Constanța” sunt în plină desfășurare.

„În prezent constructorul efectuează lucrări de desfacere a tencuielilor și finisajelor de pe pereți, planșee și grinzi, desfacerea tuturor pardoselilor, mozaicului și a șapelor din clădire în vederea pregătirii frontului de lucru pentru realizarea instalației electrice”, declară Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului.

Încă de luna trecută, „Dezvăluiri” anunța că fostul leagăn de copii din Cernavodă va deveni Casă de Cultură. „Clădirea fostului leagăn de copii se va transforma într-o locație de vis destinată tuturor copiilor ce activează în cadrul Direcției Cultură, Muzeu, Bibliotecă din cadrul Primăriei orașului Cernavodă”, spune primarul.

Astfel că toți copiii se vor bucura de o nouă sală de spectacole, o sală multimedia dotată cu videoproiectoare, sisteme audio și ecrane, sală pentru lecțiile de canto, pentru cursuri de actorie, pentru pictură, pentru cursurile de balet, pentru fanfară, mai multe săli pentru cursurile de dansuri și expoziții precum și de suficiente spații, vestiare și arhive dotate specific pentru fiecare activitate desfășurată.

Valoarea totală a obiectivului este de 12.614.206,35 lei, din care 10.382.780,82 lei – fonduri nerambursabile obținute de către Administrația Publică Locală prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Așezăminte Culturale” derulat de MDLPA prin Compania Națională de Investiții, iar suma de 2.231.425,53 lei este suportată din bugetul local.

Beneficiarii investițiilor sunt statul, prin autorităţile administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi alte instituţii publice şi instituţii de interes public şi persoane juridice recunoscute ca fiind de utilitate publică în condiţiile legii, precum şi alte entităţi ce funcţionează în baza unor legi speciale.

Primăria Cernavodă – Informare proiect „Reabilitare, modernizare și dotare Casă de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavoda, județul Constanța”

You may also like