gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primaria Medgidia – Informare proiect „Construire locuințe NZEB PLUS pentru tineri“

Avatar photo by

Primăria Medgidia a primit, lunile trecute, acordul de mediu pentru proiectul „Construire locuințe NZEB PLUS pentru tineri“. Apoi, în data de 6 octombrie a.c., administrația locală a lansat licitația pentru execuția lucrărilor în cadrul acestui proiect. Obiectivul general este de a spori accesul la locuițe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate, oferind astfel de servicii în comunităţile marginalizate şi grupurilor vulnerabile.

Prin realizarea investiţiei propuse, se vor realiza două blocuri de locuințe colective, care vor asigura un număr total de 48 apartamente cu două camere și vor putea găzdui un număr de aproximativ 120 de persoane.

Execuția lucrărilor consta în construirea clădirilor pe structură în cadre (stâlpi, grinzi şi planşee) din beton armat și închideri din zidărie de cărămida. Suprafața construită totală va fi de 653 mp, iar clădirile vor avea regim de înălțime P+5E.

Din punct de vedere funcțional, fiecare bloc va fi format dintr-o scară, ce va avea dispuse câte patru apartamente pe palier. Circulația verticală va fi asigurată de o casă de scară şi un ascensor de şase persoane. Fiecare apartament va avea două camere: camera de zi şi dormitor, bucătărie, baie şi balcoane. Numărul total de apartamente din fiecare bloc va fi de 24.

De asemenea, se doreşte amenajarea terenului rămas liber. Astfel, se propune realizarea de locuri de parcare care să acopere necesarul: 1 loc de parcare/apartament + 20% locuri de parcare pentru vizitatori. Totodată, se vor realiza alei pietonale în incintă, spații verzi şi o platformă pentru colectarea gunoiului, selectiv. Se propune amenajarea unui loc de joacă pentru copii, complet echipat.

Valoarea totală estimată a investiției este de 15.903.428,39 lei, fondurile fiind alocate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Cei interesați să se ocupe de execuția lucrărilor pot depune oferte de preț până în data de 31.10.2023, ora 15.00.

Primaria Medgidia – Informare proiect „Construire locuințe NZEB PLUS pentru tineri“

You may also like