gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Medgidia – Informare modernizare trotuare

Avatar photo by

Primăria Medgidia a atribuit, marți, 3 octombrie a.c., contractul pentru modernizarea trotuarelor de pe mai multe străzi din municipiu, în cadrul proiectului ce vizează reabilitarea tramei stradale ce însumează 16 km de drumuri. Firma câștigătoare este Verde Landscaping SRL, iar valoarea este de 5.786.514,54 lei.

Investiția cuprinde execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului „Modernizare trotuare pe străzile din cadrul proiectului Reabilitare trama stradala 16km în municipiul Medgidia, județul Constanța”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală – etapa I (PNDL).

Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și, în general, asupra mediului, influențând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor. Asfaltarea străzilor în spațiul urban duce la dezvoltarea economică și socială a zonei, având ca rezultat final îmbunătățirea calității vieții din oraș, în scopul atingerii cerințelor de dezvoltare europene în spațiul urban. Astfel, în municipiul Medgidia se vor executa lucrări de modernizare a drumurilor pentru a facilita accesul populației în zonele economice.

Astfel, se consideră că asfaltarea acestor străzi are o importanță deosebită pentru locuitorii municipiului Medgidia, din punct de vedere economic și social, iar realizarea lucrării va îmbunătăți, considerabil, viabilitatea și starea tehnică a părții carosabile.

Încă din anul 2019, pe mai multe străzi din orașul Medgidia au fost demarate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere. Este vorba de un amplu proiect de reabilitare tramă stradală pe o lungime de 16 kilometri, ce vizează un număr de 48 de străzi. Acest proiect este finanțat prin programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Reabilitarea străzilor cuprinse în proiectul finanțat prin PNDL se va realiza în mai multe etape: fundație piatră spartă, stratul I asfalt – binder, stratul II asfalt – uzură, marcaje și semne de circulație.

Primăria Medgidia – Informare modernizare trotuare

You may also like