gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Bărăganu – Informare burse sociale elevilor din cele două sate ale comunei, Lanurile și Bărăganu

Avatar photo by

Primăria comunei Bărăganu a făcut demersuri, în această perioadă, pentru a veni în ajutorul părinților de pe raza comunei ai căror copii se încadrează în condițiile stabilite de lege pentru primirea de burse sociale și de tichete educaționale.
Astfel, autoritatea publică locală a ajutat la întocmirea dosarelor cu documentele necesare pentru acordarea a aproximativ 150 de burse sociale elevilor din cele două sate ale comunei, Lanurile și Bărăganu.

„O parte dintre părinți au mers personal pentru adeverințele de la ANAF Eforie, însă noi, primăria, am transmis tabelele cu numele solicitanților și mai apoi personal am mers și le-am ridicat și distribuit solicitanților. I-am ajutat pe părinți cu tot ceea ce au avut nevoie și facem asta în continuare având în vedere că termenul de depunere este 28 septembrie”, ne-a declarat primarul comunei Bărăganu, Magdalena Neague.

Din cei 280 de elevi și cei 40 de preșcolari din comună, 150 sunt beneficiari de burse sociale.

Părinții ai căror copii din mediul rural benficiază de burse sociale trebuie să îndeplinească câteva condiții obligatorii printre care amintim să nu aibă mai mult de două hectare de teren extravilan și mai mult de 2000 mp – intravilan, iar venitul pentru fiecare membru al familiei să nu fie mai mare de 1.000 de lei.

Valoarea bursei sociale este de 300 lei, față de 200 de lei cât a fost până anul școlar anterior, și se acordă lunar.

Totodată, copiii care provin din familii vulnerabile vor beneficia, începând din acest an școlar, și de tichete educaționale. Datorită programului Incluziune și Demnitate Socială, statul oferă copiilor din medii dezavantajate 500 de lei pentru achiziționarea rechizitelor și uniformelor școlare.

Ajutorul de 500 de lei va fi acordat într-o tranșă unică, în fiecare an școlar, în perioada 2023 – 2027.,â

Sursa Ziarul Amprenta

Primăria Bărăganu – Informare burse sociale elevilor din cele două sate ale comunei, Lanurile și Bărăganu

You may also like

article-image
Administrație

Primăria Năvodari – Informare proiect privind desființarea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în sistem centralizat în orașul Năvodari și încetarea prestării serviciului public de către SC Termica Distribuție

Primarul Florin Chelaru a inițiat un proiect de hotărâre privind desființarea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în sistem centralizat în orașul Năvodari și încetarea prestării serviciului public de către SC Termica Distribuție....