gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Paradă UDTTMR, la Constanța, cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

Avatar photo by

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în perioada 1 – 4 septembrie a.c., cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

 

Sâmbătă, 2 septembrie a.c., a avut loc Parada Portului Tradițional, pe traseul: Sala Sporturilor – bulevardul Tomis – CJ Constanța – Primăria Constanța – Prefectura Constanța – Piața Ovidiu.

Evenimentul, realizat pentru al doilea an consecutiv cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, s-a deschis vineri, 1 septembrie 2023, cu o conferință de presă susținută de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Unul dintre participanții la eveniment, Mustafa Kurtuluș (Bursa, Turcia), susține că are o colaborare de mai bine de zece ani cu UDTTMR.

„Avem o colaborare de mai bine de zece ani cu UDTTMR. La invitația domnului președinte și al organizatorilor venim în fiecare an, mai puțin atunci când a fost pandemia. Din an în an, lucrurile sunt din ce în ce mai frumoase și suntem impresionați”, a transmis acesta.

Paradă UDTTMR, la Constanța, cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

You may also like