gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cernavodă – Informare achiziție de peste 1,5 milioane de lei

Avatar photo by

Primăria Orașului Cernavodă a lansat o licitație publică pentru lucrări de întreținere a tramei stradale, a trotuarelor și parcărilor existente, prin turnarea unui covor de mixtură asfaltică. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului este de 1.573.000 de lei.

Unitatea administrativ-teritorială a inițiat o licitație pentru achiziția lucrărilor de întreținere a străzilor afectate, respectiv: 24 Ianuarie, Avram Iancu, 9 Mai, Alee bloc 83 strada Seimeni, Cuza Vodă, Energiei, Heliade Rădulescu, Mircea cel Bătrân, Mihai Eminescu (Unirii – N. Titulescu – parcare), Milcovului, Aleea Nicolae Titulescu, Răsăritului, Tudor Vladimirescu.

În anul 2023, s-au planificat pentru întreținere străzi prin turnare mixtura asfaltică pe partea carosabilă a unui număr de 13 locații (străzi și parcări) însumând o suprafață totală de 13.424 mp. Având în vedere starea actuală a carosabilului și a degradărilor evolutive, din cauza solicitărilor dinamice, precum și a factorilor climaterici, este necesară executarea lucrărilor de întreținere specifice tipului de îmbrăcăminte a străzii, în vederea eliminării defecțiunilor și aducerii arterelor rutiere la o stare normală de exploatare, care să asigure siguranța și confortul circulației.

În prezent, îmbrăcămintea rutieră asfaltică existentă a suferit degradări importante, în special din cauza trecerii timpului, dar și a montării, prin săpătură deschisă, de utilități noi sau a intervențiilor repetate la utilitățile existente sub structura rutieră, respectiv tasări, denivelări pe zonele pe care s-a intervenit, crăpături, fisuri. Totodată, marcajele rutiere, în general, sunt greu vizibile sau nu există.

În plus, scurgerea apelor pluviale se realizează anevoios în zonele în care carosabilul prezintă denivelări, conducând, astfel, la staționarea și infiltrarea apei în corpul drumului, accelerând procesul de degradare a structurii rutiere.

Străzile pe care urmează a se executa lucrări de intervenții prezintă numeroase defecțiuni cum ar fi: gropi, fisuri, crăpături, denivelări, văluriri, refulări și faianțări.

Primăria Cernavodă – Informare achiziție de peste 1,5 milioane de lei

You may also like