gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

CNAIR – Informare proiect „Realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi – Nod Rutier Peștera (A2 – Km 181) sector Cernavodă – Constanța, județul Constanța“

Avatar photo by

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA continuă demersurile pentru amenajarea unui nod rutier Peștera (A2 – Km 181), pe sectorul Cernavodă – Constanța al autostrăzii. După depunerea documentației necesare la instituțiile abilitate, acum CNAIR solicită acordul de mediu.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi – Nod Rutier Peștera (A2 – Km 181) sector Cernavodă – Constanța, județul Constanța“, amplasat între comuna Peștera și municipiul Medgidia, în extravilan.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului, de pe strada Unirii nr. 23, din municipiul Constanța, şi la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul APM Constanța.

Realizarea acestui nod rutier este unul dintre proiectele importante din platforma-program a lui Valentin Vrabie, primarului municipiului Medgidia, pentru mandatul în curs.

Precizăm faptul că, în luna iulie 2022, CNAIR SA a semnat contractul de servicii având ca obiect „Elaborare Studiu de Prefezabilitate și Studiu de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi“, între care se numără și cel de la Peștera. Ofertantul declarat câștigător a fost societatea Explan SRL.

Obiectul contractului este reprezentat de elaborarea Studiului de Prefezabilitate și a Studiului de Fezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzile A0, A1, A1, A2, A3 și A7, în conformitate cu reglementările tehnice și legislația în vigoare.

Astfel, compania de drumuri a semnat cu firma de proiectare Explan un contract pentru proiectarea a 13 noi noduri rutiere pe autostrăzile din rețeaua existentă sau pe cele în pregătire. Contractul de aproximativ 5,5 milioane lei prevede realizarea, în 17 luni, a studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate pentru opt noduri noi pe autostrăzile în circulație, respectiv cinci noduri pe autostrăzile în pregătire.

CNAIR – Informare proiect „Realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi – Nod Rutier Peștera (A2 – Km 181) sector Cernavodă – Constanța, județul Constanța“

You may also like