gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Hârșova – Informare licitație publică pentru înființarea unui parc fotovoltaic

Avatar photo by

Administrația locală din orașul Hârșova a lansat, din nou, licitația publică pentru înființarea unui parc fotovoltaic. Proiectul are drept obiectiv principal producerea și introducerea energiei electrice produse din surse regenerabile în Sistemul Electroenergetic Național. Primăria va fi proprietarul investiției și va opera investiția, iar valoarea proiectului este de 5.135.906 de lei. În anul 2022, valoarea licitației a fost mult mai mică.

Obiectivul general al proiectului este rezolvarea unei probleme importante pentru Orașul Hârșova: alimentarea cu energie electrică a instituțiilor locale și a iluminatului public din sursă proprie. Astfel, prin implementarea acestuia, se obține reducerea costurilor cu plata energiei electrice consumate de instituțiile publice din localitate.

Investiția are un impact pozitiv asupra mediului și contribuie la atingerea obiectivelor privind nivelul producției de energie din resurse regenerabile – producerea de energie se face prin tehnologii moderne și nepoluante, cu utilizarea resurselor regenerabile de energie (energie solară) -, crearea de noi locuri de muncă prin realizarea capacităților de producere a energiei, precum și implicarea activă a autorităților publice locale, în procesul de valorificare a resurselor regenerabile de energie disponibile local.

Terenul pe care se dorește construirea parcului fotovoltaic este situat în extravilanul localității Hârșova, nu este grevat de sarcini și nu este inclus pe lista monumentelor istorice și/sau ale naturii sau în zona de protecție a acestora. Suprafața terenului este de circa 30.000 mp.

„Parcul va avea o durată medie de utilizare de 25 – 30 de ani. Proiectul are o valoare totală de 1.138.247 de euro, din care contribuția de la bugetul local este de 15%. Totuși, este un proiect pentru care am luptat foarte mult și pe care am ținut neapărat să îl aduc în localitate. Prin implementarea lui, orașul va recupera aproximativ 70% din totalul de energie electrică pe care îl consumă pentru iluminatul public și cu instituțiile locale, iar în anii următori sperăm să ne asigurăm independența energetică totală, prin proiecte similare“, ne-a declarat, anul trecut, primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

Primăria Hârșova – Informare licitație publică pentru înființarea unui parc fotovoltaic

You may also like