gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

RAJDP se transformă în Societatea Drumuri Județene SA

Avatar photo by

În cursul zilei de vineri, 5 mai 2023 a avut loc o conferință de presă la sediul RAJDP, prilejuită cu transformarea regiei în Societatea Drumuri Județene SA.

Săptămâna aceasta Societatea Drumuri Județene Constanța S.A. şi-a început activitatea după ce, la ultima şedinţă a Consiliului Județean Constanța, a fost aprobată transformarea R.A.J.D.P. Constanța.

Societatea Drumuri Județene Constanța S.A., în numele județului Constanța, conform Actului Constitutiv, îşi asumă şi exercită competenţele şi atribuțiile, drepturile şi obligațiile pentru satisfacerea în principal a nevoilor comunității legate de prestarea serviciilor de întreținere, reparație, extindere, exploatare şi modernizare a rețelei de drumuri şi poduri din județul Constanța. Sunt în jur de 1.000 de km de drumuri județene, puțin peste 700 de km având îmbrăcăminte asfaltică, 63 de km fiind pietruite şi peste 100 km la stadiul de pământ.

În 2022, anul trecut, contractele derulate de R.A.J.D.P. Constanța au însumat în jur de 50 de milioane de lei, anul acesta este de 73 de milioane de lei. Unul din beneficiile ce vine o dată cu înființarea acestei societăți îl reprezintă faptul că vom încheia contracte şi cu alte entități. Oferta noastră este publică, lansată pe site-ul de achiziții publice SICAP (sau SEAP). Suntem competitivi, lucrările efectuate de angajații noştri sunt de foarte bună calitate, respectăm termenele impuse – şi chiar le devansăm. Vom retehnologiza şi moderniza parcul auto, parcul de utilaje si carierele şi vom moderniza întreaga infrastructură rutieră județeană pentru drumuri bune și sigure.

În lucru avem o aplicație privind starea drumurilor, aglomerația de pe ele, lucrările ce se execută în timp real”, spun reprezentanții RAJDP.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean: ”Am preluat o companie decapitalizată complet. Pornim la drum cu o echipă managerială care știe ce a facut. Încă mai sunt drumuri judetene care trebuie abordate pentru fluidizarea traficului. Scopul companiei este eliminarea drumurilor de pământ și de piatră, capitalizarea companiei și dotarea acesteia cu resursă umană. Va avea un management care va fi selectat cu atenție și cel mai important este siguranța noastră pe drumurile județene”, a declarat Mihai Lupu, președintele CJC.

În cadrul conferinței au fost prezentată echipa managerială, reprezentată de Gabriel Razvan Zagon, director Drumuri Județene SA, respectiv Dorel Sauciuc, președinte Consiliul de Administrație.

“Noi am avut anul trecut 5 milioane vânzări pe carieră de piatră, anul acesta 25 de milioane. Noi trebuie să aducem profit, să creștem compania. Avem încredere în investiții prin PNRR, deoarece primarii vor avea nevoie de noi pentru reabilitarea drumurilor județene (…) îmi propun alături de colegii mei să dezvoltăm această companie”, a declarat Dorel Sauciuc, președinte Consiliul de Administrație.

Este o mare responsabilitate dar și o mare provocare pentru a aduce la realizare planurile pe care le dorește CJC. Suntem o echipă tânără și dornică de a face treabă bună. Responsabilitatea eate foarte mare. Trebuie să avem o relație foarte bună cu toate UAT-urile din județul Constanța. La preluarea mandatului, utilajele, carierele erau într-o stare deplorabilă. Suntem într-un moment zero. Vreau să aducem oameni noi în companie, vom achiziționa echipamente și cariere noi. Vom face treabă, exemplu este Podul de la Năvodari pe care l-am finalizat în două săptămâni. (….) Vrem să avem o sostematizare a infrastructurii rutiere“, a declarat, la rîndul lui, Gabriel Razvan Zagon, director Drumuri Județene SA .

Mihai Lupu vorbește despre lucrările din perioada următoare care au sursă de finanțare, dar le lipsesc utilajele, pe care vor să le achiziționeze în perioada imediat următoare: “Drumul Amzacea-Pecineaga, un nod esențial, vrem scurtarea traseelor pentru fluidizarea traficului”. tot el spune că nu vor mai fi blocaje pe drumurile județene.

RAJDP se transformă în Societatea Drumuri Județene SA

sursa Focus Press

You may also like