gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Eforie – Informare înființare transport în comun din Eforie

Avatar photo by

Primăria orașului Eforie a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru execuția lucrărilor pentru proiectul de înființare a sistemului de transport public de călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat.

Obiectul contractului îl reprezintă achiziția de lucrări aferente proiectului mai sus amintit, urmând a fi realizate următoarele:
– două clădiri ce vor adaposti funcțiuni necesare garării autovehiculelor pentru transport în comun pe timpul neutilizării, funcțiuni de întreținere, curățare și ingienizare a acestora atât la sfârșitul programului cât și între curse. De asemenea se creeaza facilități de încărcare cu energeie electrică atât a mijloacelor de transport în comun cât și a altor autoturisme. Acoperișul de tip terasă circulabilă va avea panouri fotovoltaice ce vor produce energie ce va fi stocată într-un sistem de 3MW care asigură sursa de back-up pentru funcționarea componentelor de alimentare din sistem: mijloace de transport în comun ecologice și autoturisme.

Se vor crea facilități pentru park and ride. Clădirile vor avea urmatoarele caracteristici:
• cladire 1- dimensiunile: pe latura lungă 26.52m, pe latura scurtă 71 m 20; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+1E+Ep; H atic: 12.20 m/ 10,70m; H liber 235.0 m;
• clădire 2- dimensiunile: pe latură lungă 45.46 m, pe latură scurtă 26.40 m; funcțiunea: Autobază-Terminal de transport; regim de înălțime: Sthp+P+2E; H atic: 14.62 m/ 11,80m; H liber 227.5 m. Clădirea va adăposti și partea adiminstrativa a funcțiunii formată din birouri, vestiare, oficiu.
– pista de cicliști Eforie Nord – Eforie Sud, va fi executată din marcaje rutiere, cu următorul traseu: Strada Dorobanților – Bdul. Tudor Vladimirescu – Str. Mării – Strada Dr. Climescu – Str. Faleza – Str. Dezrobirii – Str. Faleza – Str. Mihai Eminescu – Str. Progresului;
– modernizare strada Progresului din localitatea Eforie Sud, prin amenajarea părții carosabile cu o lungime de 143 ml si profil transversal tip
– două stații de călători cu dimensiunea în plan de 5.70 m x 2.30m și înălțimea de 2.40m, cu sistem de bilete integrat pentru calatori și mobilier urban smart pentru încărcarea telefoanelor mobile, tablete etc. cu panouri fotovoltaice.

Valoarea totală a contractului este de 65.995.178,85 lei, iar firmele câștigătoare sunt Maristar COM SRL, Tritech Group SRL și Proplast Medi SRL. Atribuirea a avut loc pe 11 aprilie 2023.

eforie-document

Primăria Eforie – Informare înființare transport în comun din Eforie

You may also like