gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Murfatlar – Informare îngrijire persoane vârstnice la domiciliu

Avatar photo by

Sunteți sau vreți să deveniți îngrijitor ?
Pentru a veni în sprijinul cât mai multor persoane vârstnice din comunitatea noastră avem nevoie de persoane dornice să se alăture echipei noastre.
Cu ce se ocupă îngrijitorul de bătrâni la domiciliu?
Îngrijitorul la domiciliu este persoana care se ocupă cu acordarea serviciilor de îngrijire a persoanelor cu diferite grade de dependență, la domiciliul acestora. Ocupația presupune o sfera largă de competențe pentru desfășurarea optimă a activităților de îngrijire. Acesta trebuie să-și dovedească competențele în principal la aplicarea normelor de igienă atât pentru persoană asistată cât și pentru propria persoană, la mobilizarea și transportul persoanei asistate, la alimentație și administrarea alimentelor și la supravegherea permanentă a stării de sănătate a persoanei asistate. Pentru practicarea acestei profesii sunt necesare cunoștințe medii din sfera medicală, răbdare, calm și abilitatea de combinare a programul zilnic de îngrijire, obligatoriu, cu alte activități de relaxare pentru a asigura starea de confort a persoanei îngrijite.
Conditii specifice:
-nivelul studiilor: studii medii
-vechime în munca: nu se solicita
– certificat calificare ingrijitor la domiciliu cod COR 532201
Persoanele interesate pot obține informații la sediul Direcției de Asistență Socială (UAT oraș Murfatlar) sau la telefon 0731.190.092.

You may also like