gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Ovidiu – Anunț de interes public

Avatar photo by

În cadrul sedinței de Consiliu Local ce a avut loc în data de 28.02.2023, la inițiativa domnlui primar George Scupra au fost adoptate o serie de programe sociale ce vor fi derulate prin Direcția de Asistență Socială Ovidiu, după cum urmează:

1. Programul Fertilizare în vitro (FIV Ovidiu) în parteneriat cu Maternitatea Euromaterna.
Beneficiarii programului sunt femeile infertile care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.
Cuantumul sprijinului financiar este de 10.000 lei/ beneficiar pentru 5 cazuri/ an.

2. Acordarea de tichete valorice cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun .
Valoarea tichetului social este de 70 de lei și se acordă următoarelor categorii: pensionari sau alte persoane a căror venituri lunare nete sunt mai mici sau egale cu suma de 1400 lei, celor care sunt încadrați într-un grad de handicap grav, accentuat sau mediu, celor cu vârstă de peste 60 ani fără venituri şi persoanelor care beneficiază de ajutor social.

3. Acordarea trusoului pentru nou născuţi, în cuantum de 350 lei, sub formă de produse specifice bebeluşilor, tuturor copiilor născuţi după data de 01.02.2023, ai căror părinţii domiciliază pe raza UAT Ovidiu.

4. Pachet cadou pentru căsătorie constând în album foto și înregistrare video cu ceremonia de casătorie la starea civilă.

5. Transport gratuit pentru persoanele vulnerabile care nu-şi pot permite să se deplaseze pentru investigaţii medicale sau să meargă la diverse instituţii publice, de pe raza judeţului Constanţa, în baza unei cereri depuse de către beneficiar sau familia acestuia.

6. Monitorizarea persoanelor vârstnice, vulnerabile şi greu deplasabile, care locuiesc singure. La cererea acestora le vor fi procurate medicamente sau alte produse de uz personal. La această acţiune vor fi implicaţi şi voluntaridacă situaţia o va impune.

7. Persoanelor vulnerabile cu venituri mici sau fără venituri, care nu se încadrează la ajutorul de încălzire, conform Legii nr. 226/2021, li se vor achiziţiona lemne de foc (1,5 m³), în baza unei cereri, a unei anchete sociale şi documente justificative.

You may also like