gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cumpăna – Informare PUZ pentru un Parc Industrial Zona Vest – Cumpăna

Avatar photo by

La Agenția pentru Protecția Mediului, Primăria Cumpăna a depus un document cu privire la elaborarea unui PUZ pentru un Parc Industrial Zona Vest – Cumpăna.

Suprafața terenului pentru care se realizează PUZ este de 52,87 hectare, iar în acest sens a fost eliberat și un Certificat de Urbanism, la data de 17 octombrie 2022. Prin certificatul de urbanism se solicită elaborarea unui PUZ pentru stabilirea condițiilor urbanistice de realizare a unui parc industrial în terenul intrat în posesia comunei Cumpăna prin HG 513/05.05.2021 privind trecerea unei părți din imobilul „terenuri aferente Canalului Dunăre-Marea Neagră, inclusive zonele de siguranță” aflat în domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța”, în domeniul public al comunei Cumpăna, județul Constanța.

Teritoriul se află în partea de vest a vetrei satului, cu o suprafață de 426.743 mp, rezultat din săpăturile pentru canalul navigabil. Modul de folosință actual este neproductiv. În prezent, terenul studiat este partial construit, în partea de vest se află mai multe incinte de ferme agricole, din care cea mai mare parte fiind sedii de ferme agricole. În suprafețele aflate la nord – adiacent la strada Strajei, se află mai multe incinte cu activități economice, inclusive stația de gospodărire deșeuri menajere, iar în partea de sud/est se află o zonă care a făcut parte dintr-un PUZ aprobat, dar care trebuie revizuit fiind în zona afectată de restricțiile aferente canalului navigabil. Restul terenului este liber de construcții și fără activități.

Funcțiunea propusă pe acest amplasament nu va fi generatoare de poluanți. Iar imobilele nu vor depăși un regim de înălțime de P+2E.

You may also like