Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport reprezintă un obiectiv strategic la nivel județean, ce va stimula mobilitatea regională și va crește gradul de accesibilitate a zonelor rurale. Consiliul Județean Constanța a organizat astăzi recepția finală a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ393, Sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana. Evenimentul a avut loc în amplasamentul de lucrări din localitatea Arsa, în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a administratorului Public al CJC, Gabriel Monea, directorului general al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța, Răzvan-Gabriel Zagon, precum și a viceprimarului Comunei Albești, Cristian Vlad.
“Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de drumuri reprezintă un factor esențial pentru dezvoltarea acestui judeţ. Din păcate, încă există localități în care, această primă condiție de dezvoltare nu este îndeplinită, care rămân izolate economic și inaccesibile turistic și cultural, tocmai din acest motiv. Acest sector de drum județean, ca multe altele din acest județ, nu s-a aflat pe harta obiectivelor de investiții în infrastructură și nu a beneficiat niciodată de drumuri asfaltate. Drumul județean DJ393, ce face legătura între localitățile Arsa, Albești și Coroana era la stadiul de pământ, iar pentru prima dată, acest sector de drum a fost adus la stadiu practicabil, modern și sigur pentru locuitori și pentru toți cei care tranzitează aceste localități. Nu este nimic excepțional aici, această investiție este o normalitate și o obligație față de locuitorii comunei Albești.” – a precizat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei, fără TVA, lucrările fiind realizate de Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța, în calitate de proiectant și executant al lucrărilor, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Starea generală a drumului, înainte de începerea lucrărilor, era necorespunzătoare, mai ales în perioada sezonului toamnă-iarnă și în perioadele cu precipitații abundente. Partea carosabilă, pentru care nu s-au mai executat lucrări de întreținere curentă și periodică de foarte mult timp, se afla într-un stadiu avansat de degradare, prezentând gropi și denivelări, fiind greu aplicabilă unui trafic auto și pietonal. Lipsa acestor lucrări a dus inclusiv la o degradare rapidă a elementelor care asigură viabilitatea generală a drumului (acostamente, șanțuri, rigole, podețe etc.).
“Ar fi fost cu adevărat un moment de sărbătoare, dacă, alături de noi ar fi fost prezent și cel care a inițiat acest proiect și care a clădit efectiv comuna Albești, regretatul Gheorghe Moldovan. Îmi amintesc cu câtă bucurie vorbea de fiecare realizare pentru cetățenii acestei comune și s-ar fi bucurat nespus să vadă acest proiect dus la bun sfârșit. Nu ne rămâne decât să îi continuăm munca și să facem tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea acestor localități și a tuturor UAT-urilor din județ. În ceea ce privește infrastructura de drumuri, avem obiective clare și un program de reabilitări și modernizări de drumuri, ce va fi dus la bun sfârșit”. – a mai precizat Mihai Lupu, președintele CJC.