gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Ministerul Dezvoltării finanțează 120 de noi investiții, în 90 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Avatar photo by

Ministerul Dezvoltării finanțează 120 de noi investiții, în 90 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 348.534.149,19 lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 10 noi proiecte, în valoare totală de 135.000.166,12 lei, depuse de 9 autorități locale, pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 110 noi proiecte, în valoare totală de 213.533.983,07 lei, depuse de 81 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (unități medicale, sociale, culturale, de învățământ, administrative) și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde.

Lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr

Facem precizarea că la nivelul județului Constanța, în ceea ce privește Cereri de finanțare aprobate – Componenta C10 – Fondul Local – RUNDA 2 sunt vizate 3 localități.

Este vorba despre localitatea Fântânele, cu proiectul Renovarea energetică a clădirii publice corp c1 – școala generală, strada Basarabia nr. 83, localitatea Fântânele, comuna Fântânele, cu o valoare totală proiect +TVA, de 3.110.136,26 52.

Este vizată și localitatea Ion Corvin, cu proiectul Reabilitarea moderată a clădirii publice Cămin Cultural Viile pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul comunei Ion Corvin, cu o valoare totală proiect +TVA, de 1.066.158,37

O altă localitate vizată este Lumina, cu proiectul Reabilitarea moderata a clădirii publice „Corp C1 – Sediu Administrativ” Localitatea Lumina, Județul Constanța, cu o valoare totală proiect +TVA, de 799.032,97.

Cereri de finanțare aprobate – C5 – Valul Renovăriiși Cereri de finanțare aprobate – C10 – Fondul Local le puteți consulta în secțiunea Documente a materialului. 

You may also like