gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Mangalia – Încep lucrările de reabilitare a străzilor centrale din Mangalia

Avatar photo by

Încep lucrările de reabilitare a străzilor centrale din Mangalia

Primăria Mangalia a început pregătirea de şantier, pe arterele rutiere din centrul oraşului, în vederea demarării lucrărilor de modernizare a străzilor Ştefan cel Mare şi Rozelor, precum şi pe Bd. 1 Decembrie 1918, începând de luni, 20 februarie, a.c.

Primarul Radu Cristian a declarat că reabilitarea acestor străzi face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, care prevede şi modernizarea Grădinii de Vară “Farul”, din Mangalia.

“Pentru bună desfăşurare a lucrărilor, am rugat locuitorii de pe strada Ştefan cel Mare şi Bd. 1 Decembrie 1918, să mute maşinile de pe partea carosabilă, iar angajaţii Primăriei îi vor ajuta să găsească soluţii alternative de parcare, până la finalizarea lucrărilor.

Precizez că începem acum lucrările de asfaltare, întrucât am aşteptat finalizarea intervenţiilor RAJA, de înlocuire a conductelor de apă, situate pe străzile din acest proiect”, a explicat edilul Mangaliei.

Intervenţiile în teren vor demara concomitent, pe strada Ştefan cel Mare şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, ulterior şi pe strada Rozelor, iar circulaţia rutieră se va desfăşura pe câte o bandă pe sens, astfel încât să se permită execuţia lucrărilor, în condiţii optime.

Conform proiectului, intervenţiile în teren se vor derula pe o perioadă de 6 luni şi vor viza inclusiv refacerea fundaţiei străzilor.

Totodată, vor fi îmbunătăţite elementele geometrice ale străzilor, care vor fi semnalizate cu indicatoare orizontale şi verticale.

Primarul Mangaliei precizează că Şoseaua Constanţei, pe porţiunea cuprinsă între sensul giratoriu şi Primărie, va fi reabilitată cu fonduri din bugetul local, imediat după implementarea proiectului menţionat anterior.

You may also like