gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Cernavodă – Informare proiect ”Modernizare trotuare drum județean 223C și prelungirea acestuia în Orașul Cernavodă, județul Constanța – Străzile Medgidiei și Canalului”

Avatar photo by

Administrația locală din orașul Cernavodă continuă proiectele pentru reabilitarea infrastructurii. Astfel, a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentele necesare pentru realizarea obiectivelor de investiții. Primăria solicită emiterea acordului de mediu pentru modernizarea trotuarelor drumului județean 223C și prelungirea acestuia.

Acest proiect s-a aflat și pe ordinea de zi a Consiliului Județean Constanța, în luna octombrie a anului trecut. Proiectul aprobat a fost cel privind transmiterea temporară a dreptului de administrare către Consiliul Local al orașului Cernavodă a sectoarelor din drumul județean DJ 223C. Acest proiect face referire la preluarea în administrare a trei tronsoane din drumul județean 223C, pe o perioadă determinată, până la finalizarea obiectivului de investiții ”Modernizare trotuare drum județean 223C și prelungirea acestuia în Orașul Cernavodă, județul Constanța – Străzile Medgidiei și Canalului, respectiv până la semnarea procesului verbal de recepție finală a lucrărilor.

Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Modernizare trotuare Drum Județean 223C și prelungirea acestuia, în orașul Cernavodă, județul Constanța – străzile Medgidiei și Canalului”, propus a fi amplasat pe străzile Medgidiei/ Canalului din orașul Cernavodă, județul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța de pe strada Unirii, numărul 23, municipiul Constanța şi la sediul de pe strada Ovidiu, numărul 11 din orașul Cernavodă, în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.

În luna decembrie a anului trecut primăria a lansat o licitație publică pentru lucrări de execuţie pentru obiectivul de investiţii „Modernizare strada Prundului (între str. Avram Iancu şi Drum Centură) din oraş. Valoare estimată a lucrărilor este de 2.031.105,60 lei fără TVA, iar sursa de finanțare a investiției va fi bugetul local.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc îmbunătățirea calităților de viață , protejarea investițiilor aferente drumurilor și construcțiilor, asigurarea unui trafic auto în condiții de siguranță, precum și îmbunătățirea condițiilor de mediu.

Iar în luna noiembrie 2022, administrația locală aorașului Cernavodă a atribuit două contracte de prestări servicii pentru proiecte de modernizare a infrastructurii din oraș. Este vorba despre amenajarea străzii Prelungirea Seimeni ce va fi amplasată între strada Nichita Stănescu și ieșirea din localitate. Cel de-al doilea proiect vizează modernizarea infrastructurii rutiere a străzii Ing. Anghel Saligny.

You may also like

article-image
Administrație

Primăria Mihail Kogălniceanu – Informare licitație pentru atribuirea contractului aferent execuției lucrărilor de construire în cadrul proiectului „Asfaltare drumuri comunale în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța – Etapa 1”

Primăria Mihail Kogălniceanu organizează o licitație pentru atribuirea contractului aferent execuției lucrărilor de construire în cadrul proiectului „Asfaltare drumuri comunale în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța – Etapa 1”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor...