gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

INTERVIU cu Iulian Călin, directorul CMSN Constanța: „Am încheiat anul 2022 cu peste 97.800 de bilete vândute la secția Microrezervației”

Avatar photo by

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța, Iulian Călin a prezentat, în cadrul unui interviu acordat pentru Focus Press, un scurt bilanț al anului 2022, în ceea ce privește vânzarea de bilete, numărul de demonstrații la nivelul secțiilor din cadrul complexului. După articolul legat de secția Delfinariului (vezi AICI), acum vom trece în revistă și activitatea, din cursul anului trecut, la Microrezervație și Păsări Exotice.

Astfel, în ceea ce privește secția Microrezervației și Păsărilor Exotice, numărul de bilele vândute a fost de 97.808 de bilete, în valoare de 735.604 de lei. Totodată, la acest moment patrimoniul microrezervației însumează 389 de exemplare, fată de luna ianuarie 2022, când se înregistrau 484 de exemplare din 83 de specii.

„La Microrezervație și Păsări Exotice, activitatea se desfășoară ca și celelalte secții, începând cu 2 ianuarie până la 31 decembrie. Chiar dacă în cursul anului, la dățile de 1 ianuarie, prima zi de Paște și prima zi de Crăciun este închis pentru publicul vizitator, noi suntem prezenți aici deoarece patrimoniul viu al Complexului Muzeal nu cunoaște pauză. La Microrezervație, în cursul anului 2022 au fost vândute 97.808 bilete, în valoarea de 735.604 lei. Microrezervație, mai înseamnă și echitație. Noi avem și un compartiment separat cu cei de rasă, nu vorbim de caii din rezervație care sunt aduși- au fost vândute 3.600 de bilete de acces la echitație. Această secție de Microrezervație a găzduit, în anul 2022, 26 de expoziții temporare. De asemenea, în Microrezervație, la data de 1 ianuarie 2022 înregistram 484 de exemplare din 83 se specii, s-au adăugat în cursul anului 83 de exemplare pe cale naturală, nașteri și am avut patru exemplare donații, iepuri, păsări, porcușori de guineea. În 2022 am avut și 162 de decese din diferite motive, cauza naturale, majoritatea. În acest moment avem 389 de exemplare, la nivelul Microrezervației”, a declarat Iulian Călin, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța.

Totodată, Iulian Călin, directorul CMSN Constanța a adus în discuție și activitățile ce au loc în cele patru parcuri, sub denumirea de „Intelect parc”, unde au acces toți copiii, pentru diferite activități și jocuri.

„În incinta Microrezervației avem și parcuri de acces pentru copiii, Intelect parc, unde în fiecare week-end, când timpul o permite, sunt foarte mulți copilași. Avem o colaborare cu câteva ONG-uri pentru mobilizarea copilașilor. Orice copil poate veni să se joace în cele patru parcuri pe care le avem amenajate aici, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța”, a conchis directorul CMSN Constanța, Iulian Călin.

You may also like