gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Amzacea – Informare proiect camere supraveghere

Avatar photo by

După ce în luna octombrie 2022, Primăria comunei Amzacea a depus cererea pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, pentru digitalizarea serviciilor comunei astăzi, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a semnat contractul.
Astfel, UAT Amzacea a primit suma maximă care putea fi alocată acestui proiect – 2.195.407,53 de lei.

Primarul comunei Amzacea, Romică Stan, ne-a declarat că datorită finanțării se vor monta pe raza comunei 40 de camere de supraveghere si toate echipamentele IT din cadrul Primăriei vor fi schimbate.

Reamintim că în luna noiembrie 2023 autoritățile locale din Amzacea au predat unei firme specializate proiectul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții care vizează montarea unui sistem video inteligent pe raza localității.

Sistemul video inteligent va monitorizare a traficul de pe raza comunei, va contribui la siguranța drumurilor publice, dar și la siguranța spatiilor publice.

De asemenea, în cadrul proiectului este inclusă și amenajarea unui centru de date care va monitorizare în timp real a stării localității.

You may also like