gazetajudeteana.ro

Gazeta Județeană

Primăria Murfatlar – Informare pachete sociale

Avatar photo by

Orașul Murfatlar, prin Direcţia de Asistenţă Socială, a început distribuirea pachetelor cu produse alimentare provenite din stocurile de intervenţie comunitară. Distribuirea se efectuează la Piața Agroalimentară situată în Murfatlar, str. Nicolae Titulescu nr. 21A, în intervalul orar 9-16.

Toți beneficiarii care ridică produse alimentare trebuie să prezinte actul de identitate în original.

Pot beneficia de pachetele cu produse alimentare familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pachetul cântărește aproximativ 25 kg și conține 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pachete de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve de pateu de ficat de porc, 2 compoturi de fructe, 1 gem de fructe şi 1 gem de fructe dietetic.

Persoanele care fac parte din mai multe categorii dintre cele prevăzute de prevederile OUG nr 84/2020, beneficiază pachetele cu alimente aferente unei singure categorii din care fac parte la data distribuirii ajutoarelor alimentare.

„Estimăm că distribuirea ajutoarelor alimentare către persoanele înscrise pe listele suplimentare, respectiv către persoanele încadrate în grad de handicap – grad grav și accentuat, precum și alte categorii vulnerabile prevăzute la art.3, lit.c) din O.U.G. 84/2020, va începe din 14.12.2022, în limita stocului rămas. Persoanele încadrate în gradul de handicap vor prezenta la momentul preluării pachetului cu alimente, pe lângă actul de identitate, și existența și valabilitatea documentului care atestă încadrarea în grad. Menționăm că, în conformitate cu art. 3 alin. 6 din OUG 84/2020, persoanele care aparţin oricărei categorii prevăzute de actul legislativ şi care la data distribuirii ajutoarelor alimentare se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, beneficiază de servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, nu au dreptul de a primi ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD”, au precizat reprezentanţii Primăriei Murfatlar.

You may also like